Ana Sayfa Kredi Kartı 5 Eylül 2022 74 Görüntüleme

Kredi Kartımı Kaybettim Ne Yapmalıyım?

Hayatımızda sürekli olarak bir adrenalin yaşantısının içerisinde olduğumuz için bazı nedenlerden dolayı cüzdanımızı, banka kartımızı veya kredi kartımızı gibi temel şahsi eşyalarımızı kaybedebiliyoruz. Ya da karşılaştığımız hırsızlık olaylarında kartımızın çalınması durumlarıyla karşılaşabiliriz. Çalınan kartlarımızı hırsızlardan koruyabilmek ve bloke etmek adına bizlere 7 gün 24 saat hizmet veren ilgili banka müşteri hizmetleriyle görüşme sağladığımız andan itibaren kartın bloke edilmesini sağlayabiliriz. Kart bloke adımların uygulamasıyla birlikte herhangi bir ATM ile giriş sağlandığında kartınızı korumaya almak için ATM otomatik olarak kartı yutmaktadır. Buda şahısların kartınıza erişim sağlamasını engelliyor. Veya internet üzerinden alışveriş yapmak isteyen kişilere devre dışı kalarak istediğiniz işlemleri gerçekleştirebiliyorsunuz. Peki aniden karşılaşmış olduğumuz kart çalıntı durumlarında ne yapmamız gerekiyor?

Kredi Kartımı Kaybettim Ne Yapmam Gerekiyor?

Kredi kartını kaybeden kullanıcıların yapmaları gereken temel adım bankanın müşteri hizmetlerini aramak ve bizlerle iletişime geçen personellere durumu izah etmemizdir. Müşteri hizmetleri personelleri aldığı doğrulama işlemlerinden sonra kartınızın bütün ticaretlere kapatılması için gerekli işlemleri yapmaktadır. Buda kartınıza erişim sağlayanların hiçbir şekilde para transferlerini veya farklı alanlarda ticaret yapmalarına olanak tanımıyor. Kartınızın çalınması hakkında bilgi sahibi değilseniz bile müşteri hizmetlerini arayarak geçici olarak kartınızı korumaya almak için devre dışı bırakabilirsiniz. Buda her duruma karşı kartınızı koruma altına aldığınızdan dolayı güven hissi yaşayabileceksiniz. Banka kartınızın veya kredi kartınızın çalınmasında ikinci seçeneğiniz olan banka şubelerine giderek kartınızın iptal edilmesini talep edebilirsiniz. Hatta hizmet aldığınız banka şubesi sizlere daha yakın ise müşteri hizmetlerini arayacağınıza direk olarak şubeye gitmeniz daha mantıklı olacaktır. Banka görevlileri hakkınızda gerekli işlemleri yaparak kartınızın içerisinde bulunan ödemeleri kontrol altına alacaktır.

Kartım Kayboldu, Yeni Kart Nasıl Temin Edebilirim?

Yukarıda anlatmış olduğumuz olaylardan bir tanesini yaşamış iseniz bloke işlemlerinden sonra yeni kartın alınması için de müşteri hizmetleri sizleri bilgilendirmektedir. Çünkü artık eski kartınızda bulunan veriler iptal edilecek ve yeniden para transferlerini yapmak isteyenler yeni kartı almak zorundadırlar. Şube tarafından belirtilen kart çalıntı işlemlerinin doğrulanması adımların bitimi gerçekleştiğinde adınıza tekrardan farklı İBAN ve Hesap numarasının olacağı banka kartları tarafınıza iletilecektir. Bu yaşanan yoğunluklara ve bulunduğunuz yere bağlı olarak ortalama 7 ila 15 gün arasında değişiyor. Banka kartınızı almak isteyenler kartın iade edileceği bankaya giderek kartını alabilmektedirler. Yeni karttan sonra bankacılık ve internet işlemlerini gerçekleştirmek için uygulama içeriklerini indirerek kartlarını tanımlamaları gerekiyor. Kart tanımlama esnasında kendilerine yeni şifre oluşturmalarını ve artık buradan girişlerini yapmaları hakkında da bilgiler veriliyor. Yukarda anlatmış olduğumuz durumları eksiksiz şekilde tamamladıktan sonra kartınızı güvenle bloke edebilir, yeni kart talebinde bulunabilirsiniz.

Kredi Kartlarınızı İnternete Kapatın!

İnternet üzerinden yaptığınız alışverişler ne kadar güvenli olduğunu biliyor musunuz? İnternet hakkında herhangi bilgisi olmayan kişiler yaptıkları alışverişlerde internet sitelerin ismine bakmadan direk olarak banka kartı bilgilerini sisteme girmektedirler. Buda kendilerini dolandırmak isteyen kişilerin tuzağına girmelerine neden olmaktadır. Öncelik olarak internet alışverişlerinizi yaptığınız zamanda sizleri bankanın resmi ödeme sistemine yönelttiğine dikkat gösteriniz. Banka sayfası dışında herhangi bir sitenin adresinde kart bilgilerinizi girmeniz bilgilerinizin çalınmasına vesile olabilir. O yüzden belirlediğimiz bu adıma dikkat ediniz. İkinci güvenli sistem aşaması olan sitelerin başlangıç adreslerinde HTTPS olmasına dikkat ediniz. Sondaki “S” harfi sitenin tarayıcı ile kullanıcı arasında oluşan bütün işlemleri şifrelemesine olanak tanıyor. HTTP ise kullanıcı ve tarayıcı arasında herhangi şifreleme metodu kullanmadan işlemlerin yapılmasına izin veriyor. Buda kart bilgilerinizin olmadığına işaret ediyor. Unutmadan hatırlatalım yaptığınız bütün banka işlemlerinden sonra kartınızı internet kullanımına kapatınız.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com